Renovera badrum i Borlänge - ROT-avdrag?

Hur fungerar egentligen ROT-avdraget? Vilka krav är det vid användning av avdraget i samband med en badrumsrenovering? Är det några specifika regler i Dalarnas län? Dessa frågor och många andra är det flera bostadsägare som fungerar på inför sin renovering. Vi kommer att beskriva kraven och hur allting fungerar i den här artikeln.

ROT-avdraget för badrumsrenoveringar – Hur fungerar det?

Du som privatperson har möjligheten att använda ROT när du utför en badrumsrenovering i Borlänge. Du använder ROT-avdraget genom att vi som genomfört renoveringen gör en reduktion på arbetskostnaden på din faktura (upp till 30 procent på arbetskostnaden). När du betalt fakturan, begär vi ut en utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket godkänner utbetalningen, fylls beloppet in i din inkomstdeklaration. Innan du anlitar ett badrumsföretag i Dalarnas län så är det viktigt att du har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda ROT-avdraget. Du kan läsa mer ingående regler om ROT-avdraget på Skatteverkets hemsida.

ROT-avdraget gäller endast för arbetskostnaden vid badrumsrenoveringen

ROT-avdraget gäller alla som äger hus, fritidshus eller bostadsrätt. De har rättigheterna att dra av upp till 30 procent av arbetskostnaden för renovering. De/du kan utnyttja max 50 000 kronor per år i ROT-avdrag (gäller inte specifikt en badrumsrenovering).
 
Det är enbart arbetskostnad för en renovering som är avdragsgillt och detta gäller för alla typer av badrumsrenoveringar.

Krav för att få göra ROT-avdrag för din badrumsrenovering i Borlänge

Du som planerar att göra en badrumsrenovering i Borlänge får använda ROT-avdraget om du äger huset, fritidshuset eller bostadsrätten där tjänsten ska utföras. Det är dock några krav som du måste uppfylla för att få ta del av ROT-avdraget. Nedan finns baskraven som Skatteverket kräver:

  • Köparen måste uppge korrekta uppgifter till badrumsföretaget som utför renoveringen
  • Du måste ha fyllt minst 18 år
  • Du är bosatt i Sverige eller betalar skatt i Sverige för minst 90 procent av din totala inkomst
  • Du måste betala tillräckligt med skatt för att få använda ROT-avdraget (fråga Skatteverket hur mycket du får utnyttja)
  • Utföraren måste ha F-skatt 
  • För att få utnyttja ROT-avdraget så måste du helt eller delvis bo i bostaden där badrumsrenoveringen utförs

Övrig information om ROT-avdraget

Vi på Hembad svarar mer än gärna på dina frågor och funderingar kring ROT- avdraget för en badrumsrenovering i Borlänge. Vill du dock ha svar på din specifika inkomstdeklaration eller hur mycket du får använda i rot, så rekommenderar vid dig att vända dig till Skatteverket.

Kontakta oss för ett hembesök redan idag!

 Vill du anlita ett professionellt och kunnigt badrumsföretag i Borlänge? Då är du välkommen att kontakta oss på Hembad för att boka ett hembesök med fri konsultation och offert.