Tecken på att ditt badrum behöver renoveras

Ett badrum behöver renoveras efter cirka 20-30 år, vilket är den livslängd som vattenledningar och avloppsrör har om arbetet är korrekt utfört vid den föregående renoveringen. Andra tecken på att du behöver renovera badrum i Borlänge är fuktskador, mögel eller då ditt avlopp har dåligt flöde.

Ett badrum behöver normalt renoveras vart 20-30:e år då även vattenledningar och avlopp behöver bytas ut. Det innebär att man behöver öppna både golv och väggar för att byta vattenledningar och avlopp, vilket sedan behöver läggas igen och bekläs med nytt kakel och klinkers eller våtrumsmatta.

 

Många brukar dock välja att utföra en renovering oftare än så, det kan till exempel vara efter att de köpt en bostad eller då de ska sälja en bostad, eller för att modernisera sitt badrum. När du ska renovera badrum i Borlänge kan du kontakta oss på Hembad som är specialister på badrum.

 

Vanliga tecken på att ditt badrum behöver renoveras

Utöver att vatten och avlopp behöver bytas vart 20-30 år så finns det en del andra tecken som kan visa på att det är dags för en renovering. Det kan vara att du fått mögel i badrummet eller att det finns en unken doft, vilket talar för att det finns en fuktskada. Om du har ett dåligt vattenflöde eller om vattnet rinner undan långsamt i avloppet är även det tecken på att ditt badrum behöver byta vattenledningar och avlopp.

 

En fuktskada kan uppstå om ett vattenrör har spruckit, om ett avloppsrör läcker i en skarv eller om tätningen kring avloppsbrunnen är bristfällig så att vatten rinner in under tätskiktet. Det kan också komma in fukt i väggarna om tätskiktet på väggen har blivit skadat eller om arbetet med att lägga fuktskydd är bristfälligt utfört.

 

När du behöver hjälp med att renovera badrum i Borlänge

När du upptäcker att du har en fuktskada i badrummet behöver detta  åtgärdas snarast för att undvika att det utvecklas mögel så att personer som vistas i bostaden blir sjuka. En fuktskada kan också fortsätta att spridas till angränsande rum, ut mot fasaden eller till våningarna ovanför och under.

 

Om man inte åtgärdar en fuktskada skyndsamt kan det på sikt leda till omfattande reparationer, utöver en badrumsrenovering, som kan bli mycket kostsamma att utföra. Är du osäker på om ditt badrum behöver renoveras kan du kontakta oss på Hembad så att vi kan göra ett kostnadsfritt hembesök för att inspektera ditt badrum.

 

Anlita oss då du behöver renovera ditt badrum i Borlänge 

Vi hos Hembad är specialiserade på badrumsrenovering i Borlänge och utför tjänster åt både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar. Våra skickliga och yrkesutbildade medarbetare är certifierade för arbete i våtrumsutrymmen. Det innebär att vi utför arbetet med godkänt material och utifrån gällande branschregler för bästa hållbarhet, utseende och funktion. Du kan göra en offertförfrågan på vår sida för att boka ett gratis hembesök så att vi kan diskutera ditt badrumsprojekt och bidra med råd och tips.

Kontakta oss för ett hembesök redan idag!

 Vill du anlita ett professionellt och kunnigt badrumsföretag i Borlänge? Då är du välkommen att kontakta oss på Hembad för att boka ett hembesök med fri konsultation och offert.