Vi är stolta över våra kunniga hantverkare i Borlänge

Specialister på badrumsrenovering

Vad är viktigt att tänka på när man ska anlita hantverkare? Hur vet jag att de är duktiga? Dessa frågor är väldigt vanliga när man ska anlita hantverkare överlag och kanske extra vanliga i badrumsbranschen. Vi kommer i den här artikeln hjälpa dig förstå vad som gör en bra hantverkare och vad du ska tänka på innan din badrumsrenovering.

Tips när du ska anlita hantverkare för en badrumsrenovering

En renovering av badrummet kan bli en kostsam historia om man inte tänker till innan avtalen tecknas och renoveringen kör igång. Först och främst så krävs det en del tålamod med att välja badrumsföretag innan badrumsrenoveringen påbörjas. Dock är detta den bästa investeringen du kan göra och väl värt det i längden. Med en seriös hantverkare i Borlänge blir processen både enklare, tryggare och trevligare. Det är verkligen högsta prioritet att kontrollera att badrumsföretaget och hantverkaren har certifikaten som krävs för en badrumsrenovering. Dessa certifikat är Säker vatten, GVK och BKR.

1. Diskutera ROT-avdraget med skatteverket

Hör av dig till Skatteverket och diskutera med dom om du har betalt tillräckligt mycket skatt för att använda dig av ROT-avdraget vid din badrumsrenovering.
Du som privatperson har möjligheten att använda rotavdraget vid din badrumsrenovering. Så här fungerar det: du använder rotavdraget genom att firman som utfört renoveringen gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du väl betalt räkningen så begär firman utbetalning från skatteverket. Om skatteverket godtar utbetalningen så fylls beloppet in i din inkomstdeklaration. Något som är väldigt viktigt att tänka på innan man utför en badrumsrenovering är att du som privatperson har betalt tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rotavdraget vid din badrumsrenovering.

2. Se till att badrumsföretaget har de Certifikat & F-skatt som krävs

Kontrollera att hantverkaren har godkänd F-skatt. Detta betyder att hantverkaren själv ansvarar för att betala skatt. Du kan kontrollera hantverkarens F-skatt och skatteskulder hos Skatteverket innan badrumsrenoveringen påbörjas. Vi har inga skatteskulder och F-skatt, så hos oss kan du känna dig trygg.

3. Recensioner & Omdömen på webben

Ett tips är att fråga dina vänner och bekanta om tips på badrumsföretag i Dalarnas län. Läs gärna om företaget du planerar att anlita på webben för att säkerställa att de gör ett tryggt och bra arbete. Vi är själva säkra på ett väl utfört arbete med fina recensioner så i den här artikeln försöker vi ge privatpersoner en förståelse för fallgropar innan du anlitar ett badrumsföretag i Dalarnas län.


Checklistan

  • Har dina vänner eller bekanta några bra tips på någon hantverkare i Borlänge?
  • Vad gick bra och vad gick mindre bra?
  • Hölls de som utlovades?
  • Blev resultatet som förväntat?
  • Skulle de anlitat företaget igen?

4. Skriva avtal

Vi rekommenderar starkt att du skriver avtal vid din badrumsrenovering. Vi uppmanar alla privatpersoner att ha skriftliga avtal med företaget som ska utföra renoveringen av badrummet. Skulle något gå fel så har ni avtalet som styrker vad du och företaget kommit överens om. Vi skriver avtal vid varje renovering så att alla ska känna sig trygg genom hela renoveringen.